SchulDEUTSCH: Seminari stručnog usavršavanja

Seminar: Vom Lesen zum Sprechen

Seminar: Vom Lesen zum Sprechen
Predajete djeci i omladini njemački kao strani jezik i želite profesionalno da se razvijate? Imate premalo vremena, a ipak biste željeli da unaprijedite svoje kompetencije?
Njemački Dom Crne Gore u saradnji sa Gete-Institutom Beograd Vas poziva da se ovog proljeća prijavite na seminare stručnog usavršavanja. 

U fokusu su aktuelne didaktičke teme i novi nastavni podsticaji, a imaćete i priliku da komunicirate sa koleginicama i kolegama iz cijele Crne Gore i da sve što naučite neposredno primijenite u nastavi. Seminari se održavaju u hibridnom formatu. Nakon digitalnog početka (2 sata utrošak vremena), slijedi popodnevni blok stručnog usavršavanja u prostorijama Njemačkog Doma (4 nastavne jedinice sa pauzom za kafu) i desetodnevna transfer faza uz digitalnu podršku (individualni utrošak vremena).
Ovom prilikom ćete ujedno moći da upoznate način rada u Njemačkom Domu i da neposredno isprobate sve materijale koji su u našoj ponudi.

Termini i teme:

Vom Lesen zum Sprechen

Prijava do 31.03.2022 na milena.bulatovic@dhm.org.me
Digitalna faza: 08.04.-14.04.2022.
Uživo: 15.04.2022. od 14.00 do 17.00 u prostorijama Njemačkog Doma u Podgorici
Digitalna transfer faza: 18.04.-06.05.2022.

Vještine kao što su čitanje i govor igraju važnu ulogu u nastavi stranog jezika i moraju se podsticati u svim razredima.

Na seminaru će biti predstavljena široka paleta vježbi čitanja koje možete iskoristiti u nastavi radi podsticanja čitanja u Vašem razredu. Na osnovu ovih metoda se unapređuje motivacija učenika za čitanjem. Takođe ćemo  predstaviti i pojedinačne vježbe čitanja i razmisliti koje od njih najbolje odgovaraju Vašoj grupi.

Njemački Dom učesnicima i učesnicama nadoknađuje putne troškove.

Broj mjesta je ograničen na 15 učesnika/učesnica.

Dobro došli na program stručnog usavršavanja SchulDEUTSCH Gete-Instituta iz Beograda.

Dobijajte obavještenja o novostima

Ukoliko želite da ostavite svoje lične podatke, kako bi putem mail-a dobijali obavještenja o novostima u Njemačkom domu Crne Gore