Career day

Održan Career day u EU Info centru

Održan Career day u EU Info centru
Njemački dom Crne Gore i Njemački poslovni klub kao organizatori Career day-a su željeli da podrže mlade ljude i pruže im priliku da steknu radno iskustvo u nekoj od kompanija koje su se predstavile na događaju ali i da se informišu o mogućnostima nastavka studija u Crnoj Gori i Njemačkoj. Career Day je mladim profesionalcima pružio priliku da učine prvi korak u izgradnji svoje karijere.

Njemački dom Crne Gore je dio STAYnet inicijative koja afirmiše mlade da, nakon završetka škole ili fakulteta, ostanu i nastave da rade u svojim matičnim zemljama. 
Cilj STAYnet projekta je i da motiviše mlade ljude uče njemački jezik i prepoznaju perspektive koje im to znanje može pružiti u Crnoj Gori. 

Kroz neformalne razgovore sa predstavnicima kompanija koje su članice Njemačkog poslovnog kluba i upoznavanjem sa njihovim poslovanjem, posjetioci su imali priliku da se informišu o potencijalnim praksama i poslovima koji odgovaraju njihovim profilima.

Na Career day-u su se predstavile sledeće kompanije:

LOVĆEN BANKA AD,
S&T-CRNA GORA D.O.O., 
DHL - DRUŠTVO ZA MEĐUNARODNI VAZDUŠNI EKSPRES "KINGSCLIFFE DISTRIBUTION MONTENEGRO" D.O.O.,
TV VIJESTI DOO,  
MONOLITH OST GMBH,
M&M MILITZER & MUENCH TRANSPORT & LOGISTICS D.O.O.,
MIKRO GRUPA MONTENEGRO DOO,
FACHWELT VERLAG DOO,
AOD DURUTOVIĆ, VUKSANOVIĆ & KRALJEVIĆ, 

O mogućnostima nastavka studija u Njemačkoj i Crnoj Gori su se mogli informisati kod:

DAAD Lektorat u Crnoj Gori, 
UDG (Univerzitet Donja Gorica).

 

Dobijajte obavještenja o novostima

Ukoliko želite da ostavite svoje lične podatke, kako bi putem mail-a dobijali obavještenja o novostima u Njemačkom domu Crne Gore