Manifestacija

Obilježeni Dani Njemačke

Obilježeni Dani Njemačke

Ambasada SR Njemačke, Glavni grad i partneri organizovali su dane Njemačke na kojima su izlagali: Goethe-Institut iz Beograda, DHM, Njemačka služba za akademsku razmjenu DAAD, Humboltovo društvo, Savezna uprava za školstvo u inostranstvu Zfa, Studijski program za njemački jezik i književnost Filološkog fakulteta u Nikšiću, Njemačka turistička zajednica DZT, Njemačko drustvo za međunarodnu saradnju GIZ i Fakultet arhitekture UCG.

Dane Njemačke svečano su otvorili gospodin Aleksandar Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, dr Robert Weber, ambasador SR Njemačke i dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice u programu koji je moderirala direktorica Njemačkog doma u Crnoj Gori Jelena Božović.

Brojni posjetioci su uživali u muzici Saveznog džez orkestra mladih (BuJazzO), plesali na temu Bauhaus i učestvovali u nagradnoj igri koju su pripremili svi izlagači. Imali su prilike da se upoznaju sa njemačkom kulturom kroz neposredan susret sa predstavnicima organizacija ali sa njemačkim proizvodima kao i da testiraju postojeće znanje i steknu neka nova.

Dobijajte obavještenja o novostima

Ukoliko želite da ostavite svoje lične podatke, kako bi putem mail-a dobijali obavještenja o novostima u Njemačkom domu Crne Gore