TRI RADIONICE NA TEMU: ŽIVOT I RAD U NJEMAČKOJ, ISPITI I UČENJE JEZIKA

BESPLATNE INFO-RADIONICE

BESPLATNE INFO-RADIONICE


Ovoga puta imamo 3 radionice i to: 
  1.  INFO-RADIONICA "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN"
  2. BRZI KURS PRIPREME ZA ISPIT START DEUTSCH 1 "CRASHKURS A1"
  3.  INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE O UČENJU NJEMAČKOG, ISPITIMA I ŽIVOTU I RADU U NJEMAČKOJINFO-RADIONICA "DEUTSCH LERNEN, DEUTSCHLAND KENNENLERNEN"
26.10.2021. u 17:00-20:30

Interesujete se za njemački i Njemačku? Želite da saznate kako besplatno možete učiti i vježbati njemački na internetu, kao i na šta posebno treba obratiti pažnju ukoliko planirate život i rad u Njemačkoj? U tom slučaju je naša besplatna info-radionica „Deutsch lernen, Deutschland kennenlernen“ prava stvar za Vas. 
Na radionici obrađujemo teme poput novog zakona o zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva, toka i načina priznavanja kvalifikacija u Njemačkoj, načina informisanja i pripreme za život i rad u novom okruženju ali dajemo i konkretne savjete kako i na koji način besplatno učiti i vježbati njemački i pripremiti se za sertifikate Goethe-Instituta.BRZI KURS PRIPREME ZA ISPIT START DEUTSCH 1 "CRASHKURS A1"
27.10.2021. u 12:00-16:30

Završili ste kurs A1 i želite uskoro da polažete ispit Goethe-Instituta „Start Deutsch 1“? Dođite na našu besplatnu pripremu za ispit i iskoristite mogućnost da simulirate ispit i saznate sve što vas interesuje.INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE O UČENJU NJEMAČKOG, ISPITIMA I ŽIVOTU I RADU U NJEMAČKOJ
28.10.2021. u 10:00-13:00

Učite njemački, pripremate se ili interesujete za život i rad u Njemačkoj? Potrebne su vam konkretne informacije ili brošure i info-materijal o životu u Njemačkoj? Zakažite svoj termin za besplatno individualno savetovanje.Prijaviti se možete putem mejla info@dhm.org.me.
Prijave su obavezne i prilikom prijavljivanja naglasite za koju radionicu se prijavljujete. 

Dobijajte obavještenja o novostima

Ukoliko želite da ostavite svoje lične podatke, kako bi putem mail-a dobijali obavještenja o novostima u Njemačkom domu Crne Gore